Kwaliteit als belangrijkste ingrediënt

Zonder verandering geen verbetering. In de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Freek Schilder. Verregaande modernisering, uitmuntende hygiëne en technische innovatie. Temidden van die veranderingen blijft er echter één ding dapper onveranderd bij Freek Schilder; de ambachtelijke kwaliteit!

Al onze producten kenmerken zich door deze ambachtelijke manier van werken. Natuurlijk gaan technische ontwikkelingen niet aan onze deur voorbij, integendeel zelf, maar die worden enkel en alleen ingezet om onze ambachtelijke kwaliteit te waarborgen. Die kwaliteit mag nooit ingehaald worden door welke machine/apparaat of lopende band dan ook.

Nog steeds verkiest Freek Schilder verse, eerlijke grondstoffen boven massaproductie en een hechte ploeg hardwerkende en trotse krachten werken tezamen 6 dagen per week aan misschien wel het belangrijkste ingredient voor al onze producten; kwaliteit. En die kwaliteit die proef je letterlijk terug in onze producten.

Hygiëne

Samen met kwaliteit deelt hygiëne de eerste plaats binnen de organisatie van Freek Schilder. Kwaliteit en hygiëne gaan nl hand in hand. De één kent geen bestaansrecht zonder de ander. Freek Schilder is uiteraard HACCP gekeurd. Daarnaast wordt, op eigen initiatief, de gehele productielijn preventief op frequente basis bacteriologisch gecontroleerd door een extern bureau. Het voedselveiligheidsbewustzijn in de voedselproducerende sector is de afgelopen sterk vergroot. Een voedselveiligheidssysteem (HACCP) wordt ook voor Freek Schilder steeds belangrijker.

In het kort komt het er op neer dat een bedrijf met een HACCP systeem:

  • Zijn producten en processen in beeld gebracht (beschreven) heeft
  • Mogelijke gevaren aangaande de voedselveiligheid voor deze producten heeft onderzocht
  • Daar waar nodig, maatregelen heeft genomen voor voedselveilig werken en deze heeft beschreven
  • (On)toelaatbare normen van mogelijke gevaren heeft vastgelegd
  • Middels registraties aantoont dat de processen en producten binnen deze normen blijven

Freek Schilder voldoet uiteraard aan de hoogste eisen zoals gesteld door de HACCP

FSSC22000

De markt vraagt continu om garanties ten aanzien van kwaliteit en voedselveiligheid. Dit wordt door onze afnemers, eindgebruikers, maar ook door ons, alle medewerkers van Freek Schilder Vissnacks, als zeer belangrijk gevonden. Daarom heeft Freek Schilder Vissnacks om de kwaliteit en de voedselveiligheid te kunnen borgen, besloten zich te laten certificeren voor FSSC 22000 in 2021. FSSC 22000 is erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI) en wordt hierdoor geaccepteerd door de internationale voedingsmiddelenindustrie;

FSSC 22000 is een managementsysteem voor voedselveiligheid en is een ondersteuning voor ondermeer de volgende onderdelen binnen Freek Schilder:

  • het borgen van voedselveiligheidsrisico's binnen én buiten de organisatie en dit aantoonbaar maken.
  • naleving van relevante wet- en regelgeving;
  • voldoen aan de eisen van klanten, waaronder detailhandel, foodservice, retail en producenten
  • continue verbetering van processen en tilt daarmee de gehele organisatie naar een hoger kwaliteitsniveau.

Freek Schilder staat geregistreerd onder nummer EG 6875.
Klik hier om het FSSC 22000 certificaat te downloaden.

Contactformulier
Routebeschrijving
Bezoekadres
Freek Schilder
Morseweg 47
1131 PG Volendam
Telefoon: 0299-368966
Fax: 0299-361486
E-mail: info@freekschilder.nl
KvK: 36009298
Openingstijden
Maandag05:00 tot 12:30 - 13:30 tot 17:00 Dinsdag05:00 tot 12:30 - 13:30 tot 17:00 Woensdag05:00 tot 12:30 - 13:30 tot 17:00 Donderdag05:00 tot 12:30 - 13:30 tot 17:00 Vrijdag05:00 tot 12:30 - 13:30 tot 17:00 Zaterdag04:30 tot 10:00