Samen met kwaliteit deelt hygiene de eerste plaats binnen de organisatie van Freek Schilder. Kwaliteit en hygiene gaan nl hand in hand. De één kent geen bestaansrecht zonder de ander. Freek Schilder is uiteraard HACCP gekeurd. Daarnaast wordt, op eigen initatief, de gehele productielijn preventief op frequente basis bacteriologisch gecontroleerd door een extern bureau. Het voedselveiligheidsbewustzijn in de voedselproducerende sector is de afgelopen sterk vergroot. Een voedselveiligheidssysteem (HACCP) wordt ook voor Freek Schilder steeds belangrijker.
In het kort komt het er op neer dat een bedrijf met een HACCP systeem:
- Zijn producten en processen in beeld gebracht (beschreven) heeft
- Mogelijke gevaren aangaande de voedselveiligheid voor deze producten heeft onderzocht
- Daar waar nodig, maatregelen heeft genomen voor voedselveilig werken en deze heeft beschreven
- (On)toelaatbare normen van mogelijke gevaren heeft vastgelegd
- Middels registraties aantoont dat de processen en producten binnen deze normen blijven
Freek Schilder voldoet uiteraard aan de hoogste eisen zoals gesteld door de HACCP
Freek Schider staat geregistreerd onder nummer EG 6875